קרן השתלמות מציעה יתרונות רבים לחוסכות ולחוסכים בה, אך חשוב לוודא שאתם נמצאים בקרן שמתאימה לכם ביותר. ניוד קרן השתלמות, יאפשר לך להתאים את החיסכון בקרן לצרכים ולמטרות שלך
קרן השתלמות היא אחד מאפיקי החיסכון הפופולאריים ביותר בישראל. מה שהחל כחיסכון להשתלמויות מקצועיות, הפך לאורך השנים לכלי חיסכון לטווח הבינוני עד ארוך, שמציע הטבות מס נרחבות לשכירים/ות ולעצמאים/ות.
תכנית זו מאפשרת להשקיע את החיסכון במסלול השקעה לבחירתך, מתוך מגוון המסלולים שמוצעים בקרן ברמות סיכון שונות. כמובן שניתן גם להעביר את קרנות ההשתלמות בין גופים מנהלים שונים, או בשפה המקצועית - ניוד קרן השתלמות, בכפוף להוראות הדין ותקנון הקופה.
במקרה של ביצוע ניוד, לא ייגבה ממך כל תשלום מס על ביצוע הפעולה. בנוסף, הוותק ויתר הזכויות שצברת יישמרו.
מה ההטבה לעצמאיות ולעצמאים?
נציין כי עצמאיות ועצמאים יכולים ליהנות מהטבה כפולה: הטבת מס על חלק מההפקדות לקרן השתלמות ופטור על מס רווחי הון להפקדות, עד לתקרת ההפקדה השנתית המוטבת, בעת משיכת קרן ההשתלמות כדין - לאחר שש שנים לפחות, או לאחר שלוש שנים אם עברת את גיל הפרישה/לצרכי השתלמות.
ניתן לקבל הטבת מס לצורך קבלת הוצאה מוכרת עד 4.5% מההכנסה השנתית הקובעת, שבשנת 2024 עומדת על 293,397 שקלים. סכום ההפקדה המרבי המזכה הוא 13,203 שקלים. נכון לשנת 2024 - סכום תקרת ההפקדה השנתית המוטבת בקרן השתלמות עבור עצמאים, אשר פטורה ממס רווחי הון במשיכה כדין - הוא 20,520 שקלים.
ומה לגבי שכירות ושכירים?
על מנת ליהנות מפטור על מס רווחי הון עבור שכירות ושכירים, המשכורת החודשית המקסימלית היא 15,712 שקלים לשנת 2024, כך שההפקדה החודשית המקסימלית המזכה בהטבות מס, עומדת על כ-1,571.2 שקלים עבור שכירות ושכירים (שיעור הפקדה מקסימלית עד 2.5% תגמולי עובד/ת ועד 7.5% תגמולי מעסיק).
חשוב לציין כי ניתן להפקיד מעבר לתקרה. יחד עם זאת, בגין הפקדות שמעבר לתקרה, ישולם מס רווחי הון בשיעור של 25% על הרווחים, שנצברו עבור הפקדות שמעבר לתקרה בלבד (שישולמו בעת המשיכה).
מתי כדאי לשקול העברת קרן השתלמות?
ההטבות הרבות בקרן השתלמות בשילוב אפקט הריבית דריבית בחיסכון לאורך שנים, עוזרות לנו להצמיח את החיסכון בצורה משמעותית יותר, ככל שנחסוך לטווח ארוך יותר. כך, החיסכון בקרן השתלמות יכול לסייע בהשגת מטרות שונות, כמו חיסכון לצורך פירעון חלק מהמשכנתה, חיסכון לטובת החתונה של הילדים, השלמת החיסכון שלך לפנסיה או לכל מטרה אחרת.
אם קרן ההשתלמות לא מניבה לכם את התשואות שציפיתם להן לאורך זמן, או אם אתם לא מרוצים מאיכות ניהול ההשקעות בקרן, ניתן לשקול לבצע העברה בין מסלולי השקעה שונים, או לבצע ניוד של קרן ההשתלמות לגוף מנהל אחר.
איך לבחור מסלול השקעה?
כדי לבחור את קרן ההשתלמות ומסלול ההשקעה המתאימים ביותר, חישבו מהן המטרות שלכם בקרן ההשתלמות. לפי המטרות שהוגדרו, תוכלו להעריך לכמה זמן ניתן להשקיע את הכסף.
ככל שטווח הזמן לחיסכון ארוך יותר, כך תוכלו לשקול לבחור בקרן במסלול השקעה המתאים לכם ביותר. כמו כן, אפשר לפצל את ההשקעה בקרן בין מספר מסלולי ההשקעה.
מהם היתרונות של קרנות ההשתלמות של מור?
ניהול ההשקעות במור נשען על מחלקת מחקר מקצועית, בעלת ניסיון רב ועשיר בשוק ההון. האנליסטים/ות שלנו סוקרים מקורות מידע רבים מדי יום, ומתמחים בסקטורים ספציפיים, ואלו מתורגמים להחלטות ההשקעה הטובות ביותר עבור הלקוחות שלנו.
חשוב לציין שרשות החדשנות העניקה למור גמל ופנסיה הגנה של עד 40% להשקעה בסטארט-אפים בהיקף של עד 250 מיליון שקלים, בהתאם להוראות מסלול הטבה מס' 43 ולתנאיו.
במור שמים דגש על שירות אישי ושקיפות מלאה ללקוחות, באמצעות האזור האישי באתר האינטרנט, שבו ניתן להתעדכן במצב קרן ההשתלמות. בנוסף, תוכלו לבחור מבין מגוון מסלולי השקעה ברמות סיכון שונות.
ובשורה התחתונה - איך מבצעים ניוד קרנות השתלמות?
לאחר שבחרת את קרן ההשתלמות ומסלול ההשקעה המתאימים ביותר, יש למלא את טופס ההצטרפות. בטופס ההצטרפות יש לציין פרטים אישיים, להעביר פרטי זיהוי ולסמן את מסלול ההשקעות הרצוי ולבחור את אופן ביצוע ההפקדות לקרן.
כדי לבצע העברה של קרן השתלמות קיימת לניהול של גוף אחר, יש למלא טופס ניוד ולציין בטופס את פרטי הקרן להעברה.
ניתן להצטרף לקרנות ההשתלמות של מור גם באמצעות מילוי טופס דיגיטלי בכמה צעדים פשוטים, והחברה תשלח את טופס ההעברה לחברה שניהלה את קרן ההשתלמות עד כה, בכפוף להוראות הדין והשלמת כל הפרטים הנדרשים לפי הוראות הדין.
הליך הניוד והעברת קרן השתלמות מחברה אחת לאחרת, מתבצע לאחר השלמת הליך ההצטרפות המלא, ובכפוף להוראות הדין ותקנון הקופה לעניין הליך הניוד.